"Se'ns pixen a la boca i després diuen que plou" l'editorial de Jordi Sebastià a l'un Dia Més

Que els costos de tot s'han apujat i seguiran fent-ho, és evident. Que no tot es pot subvencionar, també. Però, ara, que ens prenguin el pèl amb el tema de la llum... mirin, fins aquí. Ara fa dos dies Lleida va ser la ciutat que es va mobilitzar contra la pujada de la llum i contra la pobresa energètica. No és la primera ciutat ni la darrera que ho fa. I sembla mentida que tots plegats no sortim al carrer, cada dia. I és que s'esperen nous records de llum. El preu mitjà d'avui serà de 309,20 euros megawatt/hora, amb puntes de 350 euros i hores vall de 250. Per entendre'ns, vostès paguen, en molts casos, el doble de la factura que fa un any. Això quan, any rere any, hi ha gent que ho passa més malament.


Aquesta setmana hem conegut, per exemple, que "per un error tècnic" hi haurà gent en ERTO que no cobraran aquest desembre, i no passa res. Mentre puja l'electricitat. Això sí que no és un problema tècnic.

Els governs han de prendre decisions i fer-ho ja. La reducció d'impostos sembla que no són polítiques efectives. Com deia aquell "se'ns pixen a la boca i després diuen que plou".


 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward