"Politólogo, coach, marketing digital" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Des del meu punt de vista no té cap sentit la polèmica sobre el programa de TV3. Ja saben, el de la nena del "trigo", el polític que es fa conèixer a Twitter com a "politólogo, coach, marketing digital" que ho va esbombar, i també, la resta d'aprofitats que han volgut fer política d'un concurs en català.


Un concurs que, evidentment, no accepta respostes que no siguin en l'idioma amb el qual s'està jugant.


S'acceptaria que al "pasapalabra" es fessin respostes en anglès, o fins i tot, mirin, ho dic a "lo loco"... per posar un exemple, respostes en català? Evidentment no.


Fins i tot, hi ha qui ha demanat una investigació dels fets... mare meva, però què ens està passant? Si el català és tan perillós per a la salut del castellà –tercer idioma mundial i primer en l'àmbit social a Catalunya- mirin, prohibeixin-lo. Per favor... Si alguns d'aquests enderiats en trobar un conflicte amb els dos idiomes ho estan desitjant!


Ara, ja els hi avanço. Ni així, aconseguiran que desaparegui. N'estic convençut. I amb el seu comportament, tampoc ho assoliran. Només hi creen militància, però de la bona. Militància de defensa davant d'un atac, quasi podríem dir d'ignorància. I si m'ho permeten, una mica de manca de cultura. Segurament desconeixen la llengua -i la cultura- de Pla (triïn qualsevol de les "seves" dues, tant se val).

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward