"La tornada als centres educatius. És segura?", l'opinió de Marta March

El proper dilluns 10 de gener es preveu la tornada als centres educatius d'arreu de Catalunya. És imprudent obrir sense cap tipus de mesura addicional, ja que en els darrers dies del primer trimestre ja es va observar que el nombre de contagis entre joves augmentava de manera dràstica amb les noves variants de la Covid. Després d'aquest període no lectiu s'han trencat les rutines escolars i també els grups bombolla. Durant les vacances de Nadal les trobades amb familiars i amics solen ser per fer grans àpats, fet que implica molta estona sense mascaretes, amb grups de persones diferents en cada trobada i en molts dels casos la ventilació no és l'adequada, ja que les temperatures exteriors no incentiven l'obertura de portes i finestres i el corrent d'aire.


Des d'USTEC-STEs (IAC) sempre hem demanat que els centres siguin espais segurs, per això no ens cansem de demanar mesuradors de CO₂ que ens permetin saber la càrrega que hi ha a l'espai, sistemes de ventilació artificial que no obliguin ni a les persones treballadores ni a l'alumnat a passar fred per tal de mantenir un aire net. També demanem mascaretes FFP2 per tot el personal i no només per aquelles persones considerades vulnerables i tampoc ens cansem de demanar la reducció de ràtios: ara més que mai, per fer els grups més petits i evitar el contagi de moltes persones. És fàcil pensar que si no deixem uns dies més entre les darreres trobades nadalenques, en les quals els protagonistes són els infants, i la tornada a l'activitat lectiva, hi haurà un nombre important de persones que seran positives de covid amb pocs o cap símptoma, però que poden transmetre el virus tot i estar vacunades.


Per aquest motiu demanem endarrerir uns dies la reobertura dels centres educatius i en el seu defecte la realització de proves PCR massives a tot el personal i a tot l'alumnat, ja que volem, d'una banda, evitar els contagis massius i de l'altra garantir que els centres siguin llocs segurs i lliures de covid.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward