"Desabastiment" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Avui expliquem que la manca i encariment de matèries primeres ha obligat a aturar obres a la demarcació de Lleida. També s'han hagut de rescindir contractes perquè els preus que s'havien pactat són molt diferents dels que es paguen ara.


Aquest fet s'afegeix a molts altres relacionats amb el comerç, el transport o la indústria que parlen d'aquest desabastiment que sembla que cada cop més ens marcarà en un futur pròxim. No cal caure en l'alarmisme, però és una realitat. Aquest món tan mal interrelacionat ha fet que aquí hàgim deixat de produir coses que necessitem, i que són del dia a dia, i que esperem que vinguin d'altres llocs.


Això no té un arranjament fàcil. Els sistemes de producció es van crear fa temps i és complicat que ara, de cop, vulguem crear indústria a casa nostra. Però sí que és evident que cal un replantejament si volem sobreviure. A més, també cal pensar si moltes vegades necessitem tot allò que es produeix al món. És a dir, molts canviem de tele quan ens cansem de la mida de la nostra, o canviem de cotxe, o de casa... Cal? Tiraré del tòpic amb allò d'"abans no hi havia tantes coses i potser eren més feliços". A vegades els tòpics hi són per alguna cosa.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward