"2x0=0" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Ahir, la Generalitat va fer un anunci d'aquells que ja han fet córrer rius de tinta. Rodalies a Lleida dependrà, a partir del 2024, de Ferrocarrils de la Generalitat.


Clar, qui és del territori, en primer lloc, se n'ha fet un fart de riure. Si ho mirem amb aquest titular, veurem que no té sentit. Parteix de la idea que ara hi havia alguna cosa que s'assemblés a un servei de Rodalies, cosa que, com convindrem, no és que no sigui versemblant, és que és inexistent.


Però què passarà a partir de 2024? Doncs que s'incrementaran els combois. Es multiplicaran per dos. El problema és que, i si em permeten la broma, 2x0 és 0.


Sí, tinc entès que hi haurà un servei més ampli. El govern dividirà la línia en dues i en duplicarà les freqüències, passant de 6 a 12. El problema és que això tampoc és un Rodalies.Mirin, als països de veritat, un servei de Rodalies, potser és una mica menys que un servei de metro. Posem, per a posar una dada concreta, que són freqüències cada mitja hora i fins ben entrada la nit. Com sempre passa amb el nostre país, s'utilitza la paraula transport públic, o en aquest cas Rodalies, per tal de fer un gran titular, però s'allunya de les realitats i els horaris dels treballadors que han d'agafar els serveis. La qüestió és aconseguir eliminar el transport privat, que sigui útil el transport públic, i així no s'aconseguirà.


Cert, és un avenç i, sobretot i abans de res, això depèn que Madrid doni els diners que toquen per poder desenvolupar un servei de Rodalies com toca. Però no ens tirem pedres sobre la nostra teulada posant noms que potser no són.Reclamem a Madrid el que pertoca i no inventem realitats paral·leles que després portaran descontent.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward