"Quan la natura parla" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

La lava segueix destruint habitatges i la natura, a la seva manera, ens explica que ella mana. Així és com s'està vivint a les Canàries aquesta desgràcia natural. És evident que no s'hi pot fer res. I és que la terra, quan parla, mostra que l'humà és minúscul davant la força dels esdeveniments que, ara per ara, no pot controlar.


Però hi ha altres catàstrofes que sí que depenen de la mà humana.


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha posat límits més estrictes per considerar perillós per a la salut l'aire contaminat. En la nova guia de qualitat de l'aire publicada aquest dimecres, l'OMS fixa com a perillosos límits que fins ara considerava segurs. Es tracta de la primera actualització que fa l'OMS sobre els límits de contaminació des del 2005. En aquesta revisió, l'OMS ha ajustat a la baixa gairebé tots els nivells de referència de qualitat de l'aire i adverteix que la superació d'aquests límits s'associa a riscos significatius per a la salut. La major rebaixa és del diòxid de nitrogen, que descendeix dels 40 micrograms per metre cúbic actuals a 10.


I seguim contaminant i tirant de cotxes, de xemeneies i de productes que ens fan mal a tots plegats. Quan la natura parli de veritat, veurem.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward