"No ens enganyem" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Sembla que, com un volcà en erupció, la matinada de dimecres a dijous, tothom sortirà a gaudir de l'oci nocturn. I és que, segons ha establert el Procicat ja es podrà obrir en espais exteriors fins a les 3 de la matinada.


A més, s'allarga mitja hora l'obertura de bars i restaurants. Bona notícia per als empresaris del ram. Evidentment. Se'ls hauria d'haver indemnitzat pels danys ocasionats per l'aturada, com a la resta d'Europa. Això per davant.Ara, però, no ens enganyem. Això no solucionarà el problema (sí, dic problema) dels botellots i de la brutícia, el conflicte amb el descans dels veïns i la "diversió" salvatge que acaba amb trencament de mobiliari, o pitjor, amb actes delictius.


Aquests hi són, hi han estat sempre, i la pandèmia, sembla, que ho ha agreujat. Quan una societat emmalalteix, no se soluciona amb obertures de negoci. A més, no seria just carregar-li als empresaris aquesta responsabilitat. Calen eines socials per analitzar què ens passa i la raó per la qual actuem així. I és urgent.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward