"Sobre la soledat", l'opinió de Francesc Abella

Sembla que al Japó han creat el Ministeri de la Soledat amb la finalitat de combatre l'augment de suïcidis. Segons les seves dades, l'any 2020 van ser 20.000 les morts per aquest motiu. Sembla també que l'actual pandèmia és part important d'aquest increment.


S'han descrit també altres motius que podrien explicar aquesta situació: problemes previs de salut mental, quedar-se sense feina i sense previsió de trobar-ne, l'eliminació o reducció de serveis –especialment aquells relacionats amb el "cara a cara", l'aïllament i la soledat. Aquestes situacions explicarien també l'augment d'altres conductes-problema, com l'augment de determinades substàncies i de la violència domèstica. Seria el suïcidi l'etapa final del patiment sotmès en una persona.


L'Organització Mundial de la Salut utilitza un nou concepte que resumiria els antecedents acumulatius previs: fatiga pandèmica. És en el col·lectiu de les dones on més incidència es dóna.


La creació del Ministeri de la Soledat és un intent per reduir aquest greu problema, plantejant el suïcidi com un problema col·lectiu de tota la societat. Defineixen la situació com a universal, advertint que aquesta realitat anirà afectant tot el món, especialment en els països industrialitzats. És aquesta un senyal significatiu d'alarma a la qual cal fer cas, interpretar les dades i avançar estratègies de solució com més aviat millor. En quina teulada és ara la pilota?

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward