"Pendents de l'abstenció" l'entrada de Jordi Sebastià al programa especial d'Ua1 Lleida Ràdio per a la nit electoral

Davallada en la participació més que sabuda. 22 per cent a 2/4 de 7 de la tarda. Una situació que ja era esperada, però que no per això deixa d'impactar. De fet, són resultats similars a les eleccions autonòmiques de 1992, 3 punts per sota de les del 2010.


A qui beneficia aquesta abstenció? Qui té el vot més Fidel?


Tindrem temps per valorar amb els nostres convidats, a partir de 2/4 de 9 del vespre totes aquestes dades. Com també valorarem l'enquesta de TV3, que a hores d'ara ja està sortint del forn. Saben que les enquestes són enquestes, i que habitualment, aquestes dades no són gaire fiables per saber el resultat final. Si més no, a les darreres catalanes van posar un panorama ben diferent de la realitat.


I passarà allò que ja ha passat més d'una vegada? Podem tenir un guanyador sobre el paper que no li arribi per governar? Com a l'atletisme, enguany pot anar de centímetres per saber qui té la legitimitat d'agafar la iniciativa per pactar un govern. I és que, suposo que ja ho saben, però ho repetim. No hi haurà majories absolutes ni grans forces. El mapa català està basat a la nord-europea: moltes forces mitjanes, cap de gran i d'altres, més petites, que poden fer de partit frontissa. Per això caldrà comptar escó per escó, i aquí Lleida hi juga un paper important. Els partits ho saben. Poso dues dades:


Un escó a Lleida val 28.974 vots


Un escó a Barcelona val 67.098 vots


Evidentment, això és conseqüència del fet d'intentar igualar les forces i compensar cert centralisme barceloní (que realment, com tots saben, no queda compensat). Bé, així que, el que passi aquesta nit a allò que Barcelona anomena "territori" pot ser molt important.


I per acabar, vulguin o no, també estarem tots pendents del fet que l'extrema dreta entri o no al Parlament català, i com ho farà. L'abstenció la beneficia, diuen algunes veus. És cert? Què suposarà l'arribada d'aquestes forces a l'arc parlamentari català?


Bé, tot això ho desgranarem aquesta nit aquí, a Ua1 Lleida Ràdio.  

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward