Els possibles pactes electorals marquen gran part del debat electoral d'Ua1 Lleida Ràdio

Els possibles pactes electorals i les infraestructures han marcat el debat d'Ua1 Lleida Ràdio. Un debat celebrat al col·legi d'economistes de Lleida, i on, evidentment, la crisi econòmica i l'emergència sanitària hi han estat molt presents.


Tots han coincidit que en moments com aquests, cal donar impuls a una economia més descentralitzada, però cadascun apostant un model propi. Marta Vilalta, candidata d'Esquerra Republicana, defensava les polítiques de govern en matèria econòmica afirmant que "hem tingut clar que les mesures de restricció havien d'anar acompanyades de mesures econòmiques. D'aquí els 618 milions d'euros que hem posat a disposició".


Sobre economia, també feia referència el candidat del Pdecat, Marc Solsona, que apuntava que "si tanquem activitat, l'hem de poder compensar. I això que és tan simple, no ho hem pogut fer a Catalunya". Per poder resoldre les dificultats del territori Solsona feia una aposta per la unió de totes les forces que provenen de la demarcació i explicava que "nosaltres posem a la taula la carpeta lleidatana. Condicionem la investidura a què es tingui en compte qüestions de territori".


Per la seva banda, el candidat de Junts per Catalunya, Ramon Tremosa, reflexionava sobre la necessitat de fer més o menys impostos autonòmics per tal d'ajudar a l'empresariat, en resposta a una pregunta del president del Col·legi d'Economistes, josep Maria Riu. El candidat de Junts indicava que "el problema no són els impostos autonòmics. El problema és que no tenim sistemes fiscals com Euskadi o Navarra". Tremosa afegia una altra mesura sobre l'economia tot fent referència al despoblament de les comarques. Sobre això creia que calia "fer possible capgirar el despoblament fent polítiques que ho facin possible, ja que altres formacions no ho faran", tot criticant la visió "Barcelona centrista" del PSC.


Les aliances també han mogut el debat. El candidat del PSC, Òscar Ordeig, ha fet menció al fet que els partits independentistes hagin signat que no pactaran amb els socialistes. Per això ha ironitzat dient que "els hi prometo una cosa: no els hi faré a cap de vostès un cordó sanitari per tal de no pactar".


Sobre això, la republicana Marta Vilalta insistia a saber si el PSC estarà disposat a acceptar els vots de VOX, cosa que Ordeig responia assegurant que "esteu fent-li vosaltres la campanya a VOX posant-los sempre sobre la taula".


Sobre possibles pactes, el candidat de Ciutadans, Jorge Soler, assegurava que "l'única manera d'assegurar que Esquerra no entri al govern de la Generalitat és votant a Ciutadans".


El debat el podeu recuperar a YouTube o a www.ua1.cat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward