La JEC autoritza a cobrir les vacants en meses electorals del 14F amb els suplents d'altres meses o col·legis

La Junta Electoral Central autoritza que es puguin cobrir les vacants a meses electorals del 14-F amb els suplents d'altres meses o col·legis propers. Per contra, no autoritza que s'utilitzi una bossa de voluntaris per completar les possibles absències, una opció que ja havia estat descartada pel Govern.


La JEC ho estableix en una resolució feta pública aquest dijous on unifica alguns criteris a seguir per les diferents juntes provincials de cara a la jornada electoral de diumenge. Així mateix, apunta que en cas que la mesa no es pugui cobrir amb suplents, serà la Junta Electoral de Zona qui designarà lliurement a les persones que han de constituir la mesa electoral, fins i tot "podent ordenar que en formin part algun dels electors que es trobin presents al local". El text també apunta que a l'hora de designar electors "s'hauran de valorar les excuses que en aquell moment pugui presentar l'elector", tenint especialment en compte l'edat i "altres circumstàncies que suposin un risc per a la seva salut".


En la resolució, la JEC també avala que es puguin instal·lar meses electorals en espais a l'aire lliure dins del centre de votació, com per exemple al pati d'una escola, però no al carrer.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward