La candidata d'ERC per Lleida, Marta Vilalta, creu que el recompte dels vots es podrà fer públic la mateixa nit electoral

La candidata d'ERC per Lleida a les eleccions al Parlament, Marta Vilalta, creu que el recompte dels vots es podrà fer públic la nit dels comicis. Ho ha dit després que el director general de Participació i Processos Electorals del Govern apuntés que no serà fins al mateix dia de les eleccions quan es decidirà si es dóna a conèixer el resultat de l'escrutini durant la nit electoral, en funció del percentatge de meses que no s'hagin pogut constituir.


Tot i això, la també secretària general d'ERC creu que aquesta situació no es donarà, tal com explicava a UA1 Lleida Ràdio. "Crec que no arribarà la situació que no es puguin conèixer els resultats diumenge a la nit. Ara estàvem mirant la configuració de les meses i són mínimes les incidències que ara mateix es preveuen, i durant la setmana s'acabarà de reforçar i fer aquesta pedagogia", apuntava Vilalta, afegint que "probablement hi ha hagut por i sensació que no era segur anar a votar, però s'està fent molta feina i això s'està revertint, i per tant segur que acabarà sent una jornada fins i tot més normal del que ens puguem imaginar".


Amb tot, Vilalta sí que creu que el recompte potser anirà més lent i costarà més per les mesures sanitàries, però confia que les incidències seran mínimes i que es podrà seguir el recompte la mateixa nit. Afegeix, però, que la logística serà molt més complicada que en uns comicis normals, i apunta que "per això hi havia el consens polític per posposar-los".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward