"La Covid no té cap culpa de la manca d'empatia" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

A l'espera del que digui el Tribunal Superior de Justícia, les mesures de restricció per la Covid a Catalunya ja s'han publicat. Ara veurem què passa i si tenen els seus fruits. Jo sóc dels qui creu que s'han de prendre aquestes mesures. Una altra cosa és com s'ha fet i la gestió pel que fa als afectats. Potser calia que les restriccions anessin acompanyades immediatament d'ajudes, sense esperar al proper dimarts, com es va anunciar. Calen mesures de suport per als sectors perjudicats, i calen ja. Un polític ha de donar tranquil·litat, i sembla que això és més que complicat en els temps que corren, i no sé si perquè els polítics no poden o no en saben.


I això és aplicable, també, a l'àmbit local. Troben normal que el sector de l'hostaleria denunciï que l'ajuntament no els hi agafa el telèfon des del mes de juliol? Està molt bé demanar que es doni suport des d'altres instàncies als sectors sacrificats, però també seria bo que aquest suport vingués, directament, de la Paeria. I no tot és normativa i ajudes econòmiques. Hi ha una part de personal, del cara a cara, d'empatia, que, malgrat grans discursos, sembla que falla. No és el primer col·lectiu, més enllà de la covid, que es queixa que l'equip d'alcaldia no rep als ciutadans que tenen una queixa o una problemàtica que afecta a ells i a la ciutat. No tot és culpa del coronavirus.


Saben una cosa? La feina d'un alcalde no és només posar mesures i diners –que de quartos, ja sabem que un ajuntament sempre va just- la feina d'un alcalde és, bàsicament, ser proper. Sembla que els grans llibres d'anàlisi política, aquest apartat, no hi era. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward