Bombers i cossos de seguretat preveuen que es mantingui una campanya d’incendis intensa durant aquest estiu

Uns fets provocats en gran part per la sequera acumulada i els efectes del canvi climàtic.


Aquest divendres s’ha celebrat la reunió de coordinació per a la campanya forestal d’enguany. Una trobada encapçalada pel delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé i que ha comptat amb la representació de Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i membres del Departament d’Interior.

La tendència actual ens porta a la simultaneïtat d’incendis a diferents punts del territori, el delegat Bernat Solé ha explicat les conseqüències d’aquest fenomen: "Els episodis de sequera i altes temperatures són cada vegada més generalitzats, això genera simultaneïtat i afecta la repartició d'efectius, extincions complicades i risc de represa".


Una campanya que cada vegada s’inicia més aviat i que enguany ja ha generat un episodi de focs contundents, destacant les 2.700 afectades en l’incendi de Baldomar el passat 16 de juny. El coordinador de Bombers a Lleida, Jordi Solà ha definit que la campanya de prevenció dura tot l’any: "La campanya ja no és només d'estiu, la campanya d'incendis ja és tot l'any. Tenim casos d'incendis en èpoques poc habituals a causa de la sequera i fins i tot durant l'hivern".


D’altra banda, des dels diferents cossos de seguretat s’ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana a l’espera d’una nova jornada d’alt risc d’incendis prevista a principis de la setmana vinent.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward