Realitats diferents als municipis de Ponent

Realitats diferents als municipis de Ponent. Mentre hi ha pobles que lluiten contra el despoblament, d'altres no poden oferir el nombre d'habitatges per cobrir la demanda que reben.


Habitatges tancats, lloguers alts, o pocs habitatges nous són algunes de les problemàtiques amb les quals es troben diferents municipis de Ponent. L'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janès, explica que al seu poble la necessitat d'habitatge és tan alta que la Sareb posarà a disposició un centenar d'habitatges que tenia tancats des de la crisi immobiliària. Ho explicava als micròfons d'UA1 Lleida Ràdio: "portem 4 anys sense estoc de pisos de lloguer i ara ja fa un any que costa trobar-ne de compra. El fet anecdòtic és que la Sareb ha vist la necessitat de posar a disposició un centenar de pisos que els tenia tancats i ara els està rehabilitant".


El regidor al consistori de Benavent de Segrià, Ferran Accensi, també posa sobre la taula el paper de la Sareb en la manca d'habitatge disponible. Explica que Benavent aquesta entitat és propietària de sols pendents d'urbanitzar: "no tenim habitatges, ni per llogar ni per vendre. El que tenim és molt sol, que està en mans de la Sareb i clar urbanitzar un espai val molts diners. Les administracions haurien d'intervenir per tal de fer viables aquestes parcel·les i posar-les a disposició de la gent jove que s'hi vulgui fer una casa".


Tot i això, des de Torre-Serona assenyalen que la disposició de sol no és una solució, quan el cost dels materials de construcció s'ha enfilat els darrers mesos. Així ho expressava el seu alcalde, Agustí Jimenez: "tenim gent que la parcel·la l'ha comprat i que ens ha presentat la llicència, però es fan enrere engegar la construcció del seu habitatge pels preus dels materials i han de seguir amb els lloguers que tenen".


A tot plegat, el regidor de Mollerussa Joan Simeon, explica que la manca d'habitatge també pot suposar una problemàtica a l'hora de fixar la població al municipi, i de nou, evitar el despoblament: "tenim un escorxador en expansió, una fàbrica de paper que també creix, un polígon nou plantejat i la previsió d'unes 500 persones que vindran a treballar a Mollerussa en els pròxims dos anys i, que passa? Doncs que si vols llogar un pis a Mollerussa no el pots trobar. Hi ha 5 pisos a la borsa de lloguer del municipi entre totes les agències immobiliàries. Això és un problema perquè no podem fixar gent al poble ni al territori si no tenim ni una casa o un pis per oferir".


Segons un estudi elaborat per la càtedra Habitatge i Futur de la UPF i l'Associació de Promotors de Catalunya, la demarcació de Lleida podria necessitar fins a 1.500 habitatges nous a l'any per donar resposta a la demanda existent al mercat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward