Reclamen a la Generalitat que expropiï la Casa Vallmanya d'Alcarràs per protegir-la del seu deteriorament

Reclamen a la Generalitat que expropiï la Casa Vallmanya d'Alcarràs per protegir-la del seu deteriorament. Mentre aquesta no s'executi, la Plataforma Salvem Cal Macià demana que s'insti a la propietat a prendre les mesures necessàries per protegir-la.


L'entitat ha entrat a registre una petició adreçada a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i al cap dels Serveis Territorials del departament, Albert Turull, per tal que actuïn per evitar que l'immoble, pertanyent a la família de Francesc Macià i declarat com a Bé Cultural d'Interès Local, continuï deteriorant-se. El portaveu de la Iniciativa Popular Salvem Cal Macià, Ferran Dalmau, explica que "la Generalitat s'empara en el fet que és a l'ajuntament a qui li tocaria actuar en primera instància i que, per tant, ells no poden actuar, però nosaltres creiem que no és ben bé així, sinó que, si l'ajuntament no actua, la Generalitat ha de fer-ho de manera subsidiària, perquè la llei així ho permet". Per això, afegeix que "la Generalitat ha de deixar-se d'excuses si l'ajuntament no es mou i ha de ser ella qui ho faci i executi aquesta expropiació de la casa que sol·licitem".


Des de la plataforma lamenten també la manca d'interès de les administracions envers aquest tema. Dalmau assegura que porten 8 mesos intentant reunir-se amb la consellera de Cultura i més de dos per fer-ho amb l'alcalde.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward