Cinc especialistes en dermatologia de Lleida participen en la campanya Euromelanoma 2022 sobre el càncer de pell

Cinc especialistes en dermatologia de Lleida participen en la campanya Euromelanoma 2022 sobre el càncer de pell. Es tracta d’una iniciativa europea de prevenció i diagnòstic precoç que involucra professionals de 50 països.


En aquest context, cinc dermatòlegs de l’Hospital Arnau de Vilanova i personal investigador en càncer cutani de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida participaran com a voluntaris en la iniciativa, que a l’estat espanyol es farà entre el 5 i el 30 juny. Els dermatòlegs realitzaran revisions de la pell a aquelles persones que ho sol·licitin a través del web de la campanya. Aquesta conté les instruccions per fer-se un test d'autodiagnòstic i, si es pertany a algun col·lectiu de risc, com persones que s’hagin cremat sovint a causa del sol per motius d’oci, treballadors a l’aire lliure, esportistes o persones de pell clara o amb múltiples pigues, es pot accedir a una revisió exhaustiva de la pell per un dermatòleg voluntari.


La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població europea. A l’Estat espanyol, cada mes es diagnostiquen uns 300 melanomes cutanis, una incidència que s'ha duplicat en les últimes dècades. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward