El Seprona denuncia la destrucció de més d'una vintena de nius d'oreneta cuablanca d'un edifici d'habitatges de Sort

El Seprona denuncia la destrucció de més d'una vintena de nius d'oreneta cuablanca d'un edifici d'habitatges de Sort. Aquest ocell és una espècie protegida i la destrucció dels seus nius suposen multes de fins a 200 mil euros.


Els efectius van ser alertats el 4 de maig passat, quan van observar diversos operaris d'una empresa de manteniment i neteja al lloc dels fets i van veure les marques de fins a 29 nius sota la coberta de l'immoble que, presumptament, havien estat retirats amb una plataforma elevadora.


Els agents també van veure que hi havia diverses orenetes sobrevolant la zona buscant el niu i un remolc amb restes de nius. Aquests van ser retirats pels efectius amb autorització prèvia. Des del Seprona van denunciar els fets en veure que no hi havia cap justificació per treure els nius i que no s'havia respectat la finalització del període de cria d'aquesta espècie.


Davant d'aquesta situació, van elevar una proposta de sanció al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que típica aquest tipus de fets com una infracció greu i amb multes que poden arribar els 200.000 euros.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward