La demarcació de Lleida podria necessitar fins a 1.500 habitatges nous a l'any per donar resposta a la demanda existent al mercat

La demarcació de Lleida podria necessitar fins a 1.500 habitatges nous a l'any per donar resposta a la demanda existent al mercat. És la principal conclusió d'un estudi elaborat per la càtedra Habitatge i Futur de la UPF i l'Associació de Promotors de Catalunya. El text fixa aquesta necessitat en una forquilla d'entre 21.000 i 30.000 nous pisos anuals al conjunt de Catalunya, mentre que la producció actual d'habitatges oscil·la al voltant dels 11.000. Tot i això, Lleida és la demarcació que té una necessitat més baixa, que oscil·la entre una caiguda de la demanda de 500 habitatges i fins a una necessitat de fins a 1.500 nous pisos a l'any.


Segons el president de la patronal, Xavier Vilajoana, les promocions que s'han aixecat en el darrer any i mig s'han venut pràcticament totes sobre planell i desmenteix que hi hagi grans bosses d'habitatge buit a Catalunya. En aquest sentit, admet que l'àrea metropolitana és encara la zona amb més pressió, però assegura que la pandèmia ha fet que la demanda s'hagi repartit pel conjunt del país. Davant aquesta situació, el sector reclama a les administracions que facin polítiques urbanístiques que permetin la generació de nou sòl i la recerca de fórmules de col·laboració per incrementar els índexs de producció.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward