Un llibre busca rescabalar la memòria del polític balaguerí Joan Sauret

Un llibre busca rescabalar la memòria del polític balaguerí Joan Sauret. Escrit pel periodista Àlvar Llobet i publicat per la Fundació Josep Irla, l'obra porta per títol 'Joan Sauret. Tasca i esperança'.


Sauret va ser un polític destacat als anys 30 del segle passat. Nascut a Balaguer, va ser un dels fundadors d'ERC, on va assumir la secretaria general fins al 1976, quan va ser substituït per Heribert Barrera. Llobet ha explicat que la figura de Sauret és important per la resistència que va tenir a l'exili a l'hora de liderar el partit. Tot i això, afirma que quan va morir, la seva memòria va caure en "l'oblit absolut" i el llibre vol posar remei a aquest greuge, ja que, segons l'autor, la figura de Sauret és important per la resistència que va tenir a l'exili a l'hora de liderar el partit.


La biografia es presenta aquest divendres a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer. En el marc de l'acte també es descobrirà una placa d'homenatge a Sauret que la Paeria ha col·locat davant el número 43 de la plaça Mercadal, lloc on va néixer i viure durant fins als 30 anys.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward