ASAJA Lleida lamenta que encara no hi hagi cap ajut sobre la taula per als agricultors afectats per les gelades 40 dies després

ASAJA Lleida lamenta que encara no hi hagi cap ajut sobre la taula per als agricultors afectats per les gelades 40 dies després. L'organització agrària critica la manca d'acció per part de les administracions malgrat les promeses que es van fer els dies posteriors al fenomen meteorològic.


El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, assegura que els pagesos afectats segueixen treballant per intentar salvar el que hagi pogut quedar de la collita, i no entenen que les administracions encara no hagin donat resposta a les seves reclamacions 40 dies després. Una situació que Roqué compara amb el succeït al sector del llibre per Sant Jordi, quan "la consellera de Cultura va ser superràpida el dilluns després de Sant Jordi, dient que els llibreters de Barcelona tindrien ajudes pels llibres que havien perdut". En aquest sentit, diu que "sort que hi ha Agroseguro, perquè tot i el malament que va l'assegurança agrària tal com està enfocada, perquè nosaltres de cada 100 euros, 30 els perdem només al moment de contractar, sort que hi ha Agroseguro. Si haguéssim de dependre del que ens dirà l'administració, segurament hauríem d'arrencar tots els arbres, i segurament llavors podríem plantar pinyes".


Aquest divendres hi ha prevista una reunió de la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, amb representants del sector fructícola de Ponent per analitzar les conseqüències de les gelades.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward