Afrucat demanarà ajuts per a les centrals fruiteres perquè creuen que els ERTO seran insuficients per salvar la campanya de la fruita

Afrucat demanarà ajuts per a les centrals fruiteres perquè creuen que els ERTO seran insuficients per salvar aquesta campanya de la fruita. L'organització augura que enguany es registrarà la de menor producció dels darrers 40 anys a causa de les gelades de principis d'abril.


En els darrers dies, Afrucat ha rebut moltes consultes de centrals sobre com acollir-se als ERTO, una eina de regulació de treball que poques vegades ha calgut fer servir en l'àmbit fructícola. I és que, segons el director general de l'organització, Manel Simón, els expedients de regulació temporal seran insuficients perquè les centrals fructícoles puguin fer front a la manca de feina que patiran enguany per la caiguda de la producció. Simón alerta que "tot no ho podrem solucionar amb els ERTO", ja que hi ha una sèrie de variables i costos fixes que no es podran reduir, com ara el personal fix, el manteniment de les instal·lacions o els préstecs que s'han de retornar als bancs, i creu que hi poden haver "seriosos problemes" per compensar la manca de feina. Per això estan preparant una proposta d'ajuts que presentaran a les administracions en les properes setmanes.


D'altra banda, i davant la caiguda de la producció, Afrucat recomana a compradors i venedors de fruita que "planifiquin bé" l'estiu per no patir una falta d'estocs a les botigues. En qualsevol cas, s'ha mostrat convençut que els consumidors no hauran de patir per si falten préssecs o nectarines a les prestatgeries, tot i que hi haurà menys oferta i no n'hi haurà tants de proximitat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward