Creix la compra de rosers coincidint amb el Sant Jordi

Creix la compra de rosers coincidint amb el Sant Jordi. Es tracta d'una tendència a l'alça detectada pels floristes durant la diada, encara que la rosa vermella segueix essent l'estrella de la jornada.


Paloma Arroyo, membre de la junta del Gremi de Floristes de Lleida, explica que un 90% del producte que venen el 23 d'abril són les roses tradicionals. Això sí, apunta que els clients que s'adrecen als professionals del sector busquen "una rosa de qualitat, llarga, de 70 o 80 centímetres, que tingui un bon cap, que no estigui molt oberta... i tot això farà que la rosa et duri 5 o 6 dies".


Tot i això, afegeix, cada any hi ha productes nous i més elaborats, així com tendències que creixen any rere any. Una d'aquestes, apunta, és la compra de rosers per plantar. "És una tendència que fa dos o tres anys que va en augment", diu Arroyo, afegint que "en tenim grans, més petits, que són de roses de pitiminí, però també agraden molt".


Arroyo recorda que Sant Jordi és el dia més important de l'any per al sector de la flor. Per això, confia que el temps acompanyi i que es puguin assolir les vendes d'abans de la pandèmia.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward