Més de la meitat de la superfície de producció agrària ecològica de Catalunya es troba a la demarcació de Lleida

Més de la meitat de la superfície de producció agrària ecològica de Catalunya es troba a la demarcació de Lleida. Prop de 138.000 hectàrees de les 271.000 totals són a les comarques lleidatanes.


En els darrers anys, el consum de productes ecològics ha crescut de forma incessant a Catalunya. Això ha tingut un efecte directe sobre el sector primari, que encadena setze anys de creixement del terreny utilitzat per fer agricultura i ramaderia sostenible. De fet, aquesta forma de producció ha vist créixer un 207% la seva superfície en els darrers deu anys fins a triplicar la seva mida. Així ho recull un informe del Consell Català de la Producció Agrària i Ecològica, que apunta només el 2021 la superfície 'eco' va créixer un 5%. Tot i això, a Lleida el nombre d'hectàrees d'aquest tipus van disminuir l'any passat en prop de 2.000, principalment de pastures i farratges. Aquest increment general de la producció ecològica es deu, segons el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, es deu a la consciència ciutadana envers l'alimentació ecològica. I és que, segons apunta, la meitat d'aquesta producció es queda a Catalunya, un 25% a la resta de l'estat i l'altre 25% a altres països.


Actualment, el 48% dels cultius "ecològics" són vinyes. Per darrere hi ha les oliveres i els cereals, amb un 17 i un 16%, respectivament. A certa distància hi ha altres tipus de cultius com l'horta, els fruiters o els fruits secs. Per al que fa la ramaderia, destaca el pes del vaquí, que concentra el 52% de les explotacions ambientalment respectuoses. Molt per darrere hi ha les explotacions de cavalls, cabres, aus i porcí, que tenen un pes residual. En total, la producció ecològica representa el 22% del total, molt a prop de l'objectiu de la UE, fixat en el 25%.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward