Més treballadores de la residència de Tremp relaten la falta de seguretat i protecció que van viure durant el brot de covid al centre

Més treballadores de la residència de Tremp relaten davant la jutgessa la situació de caos i de falta de seguretat i protecció que van viure durant el brot de covid al centre. Aquest va tenir lloc el novembre de 2020 i va provocar la mort de 64 residents.


Aquest dimarts han declarat als jutjats de Tremp 8 treballadores del centre, que se sumen a les 9 que ja ho van fer a començaments de mes, i a les que ho faran en properes citacions. Una d'elles ha estat la germana de la llavors directora de la residència, que ha reconegut que no es prenia la temperatura als treballadors i que no hi havia un control horari. Sí que ha assegurat, però, que hi havia EPIs per a tothom i que podien demanar guants i mascaretes quan volguessin. En canvi, les altres treballadores que han declarat aquest dimarts i les que ho van fer el 8 d'abril ho neguen. Asseguren que no hi havia equips de protecció individual i que només els facilitaven una mascareta per setmana. Així ho ha explicat l'advocat de l'acusació popular, Xavier Prats, que ha assistit aquest dimarts a les declaracions.


Les declaracions d'aquest dimarts s'emmarquen en la causa oberta per un delicte contra la seguretat en el treball contra l'exdirectora i l'exresponsable d'Higiene Sanitària del centre. Pel que fa a l'altra causa oberta contra les mateixes investigades, per homicidi imprudent i tracte degradant per la mort dels 64 residents, a finals de març van declarar al jutjat de Tremp alguns Mossos d'Esquadra i responsables de Salut. Aquell dia, els testimonis van ratificar el "descontrol total" que es van trobar a la residència Fiella.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward