Comencen les declaracions en relació amb la mort per covid-19 de 64 usuaris de la residència Fiella de Tremp

El jutjat de Tremp acull aquest dijous les primeres declaracions de testimonis en relació amb la mort per covid-19 de 64 usuaris de la residència Fiella. Els primers a comparèixer seran diversos Mossos d'Esquadra i responsables de Salut d'aleshores, com la llavors gerent a Lleida, Divina Farreny.


Les declaracions s'emmarquen en la causa oberta contra dues extreballadores del centre per homicidi imprudent i tracte degradant. Pel que fa a l'altra causa oberta contra les mateixes investigades, per un delicte contra la seguretat en el treball, el jutjat ha cridat a declarar fins a 49 treballadors de la residència els dies 4, 5, 8, 19 i 26 d'abril.


El jutjat de Tremp va obrir els procediments per la gestió del brot de covid-19 que va tenir lloc al centre el novembre de 2020. Ho va fer arran d’una denúncia presentada per la fiscalia de Lleida contra l'exdirectora tècnica del centre i la responsable d'Higiene Sanitària. A la primera se la considera autora d’un delicte contra la seguretat dels treballadors i a l'altra d'homicidi imprudent i vexació injusta.


El brot va provocar la mort de 64 dels 142 residents del centre i, segons la denúncia de la fiscalia de Lleida, aquelles setmanes hi va haver deixadesa en l'atenció als residents, falta de mesures per frenar el virus, descoordinació i una manca d'assistència sanitària real.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward