Salut deixarà de comptar els casos de covid-19 a partir de dilluns i només farà proves als col·lectius vulnerables

Salut deixarà de comptar els casos de covid-19 a partir de dilluns i només farà proves als col·lectius vulnerables. A més, les baixes mèdiques als positius es donaran sota criteris clínics i davant símptomes greus de la malaltia.


El nou protocol, acordat a nivell estatal, estableix que les proves de diagnòstic es facin només en persones majors de 60 anys, immunodeprimides o embarassades, aquelles que viuen o treballen en entorns sanitaris o en residències, així com en casos que requereixin ingrés. Les baixes laborals només es donaran quan els símptomes impedeixin anar a treballar, tot i que es manté un aïllament d'almenys 5 dies en els entorns vulnerables, com residències. Les proves d'autodiagnòstic no es tindran en compte per confirmar una infecció.


La secretària de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, ha destacat que la nova estratègia se centra a protegir les persones i els entorns vulnerables, ara que la població es troba "molt immunitzada". I és que el 79% del total de la població a Catalunya té la pauta completa de vacunació.


El subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, el doctor Jacobo Mendioroz, ha puntualitzat que la nova estratègia implica un canvi important i que caldrà temps per implementar-la i assumir-la. A més, Mendioroz veu "probable" que en les properes setmanes es produeixi un "repunt" de casos.


Un altre dels canvis previstos en el nou protocol és que Salut deixarà de comptar els casos de covid un a un i, per tant, només actualitzarà les dades els dimarts i els divendres. De fet, el Ministeri ja va reduir fa setmanes les actualitzacions de les dades a dos dies.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward