Salut preveu canviar la gestió de la covid-19 a la primavera si la majoria de casos són lleus

Salut preveu canviar la gestió de la covid-19 a la primavera si la majoria de casos són lleus. Això implicaria que, a partir de l'abril, es deixin de comptar els casos un a un.


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat en una entrevista a RAC1 que, si els símptomes són lleus, no caldria anar als centres sanitaris a fer-se una prova diagnòstica i, fins i tot, tampoc s'haurien de fer les quarantenes estrictes actuals en la gestió de casos i contactes. Segons el conseller, la idea a partir de la primavera és basar la gestió de la covid-19 en un sistema de vigilància reforçada, que consistirà a recollir mostres en diferents punts que abastin entre 300.000 i 500.000 persones per estimar la incidència del virus. Tot i això, Argimon insisteix que aquesta és la previsió del Departament, però ha advertit de les "giragonses" que ha donat el virus al llarg de la pandèmia.


El conseller ha indicat que, en l'últim mes, s'han contagiat unes 800.000 persones a Catalunya, la gran majoria de manera lleu. De cada 1.000 persones contagiades, 0,6 ingressen a l'UCI, mentre que fa dos mesos eren gairebé 4. Això es deu, apunta, al fet que la variant majoritària és òmicron i al fet que han augmentat les cobertures vacunals.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward