Lleida disposarà d'un equipament Barnahus per atendre d'una manera integral a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals

Lleida disposarà d'un equipament Barnahus per atendre d'una manera integral a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals. És el segon a Catalunya tot i que la generalitat preveu la construcció d'un a cada vegueria.


El Barnahus, casa dels infants en islandès, és una unitat integral d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals que s'adaptarà a les necessitats dels nens i joves per tal de facin les declaracions en un entorn amable i adaptat a les seves necessitats. Violant Cervera és consellera de Drets Socials: "el que fa és que el nen estigui al centre i, per tant, no és ell el que es desplaçarà pels diferents recursos, sinó que aquests seran els que es desplaçaran al Barnahus per poder atendre aquests infants i joves".


En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha emfatitzat el fet que els infants i adolescents que arribi al centre només hauran de declarar una vegada: "els infants i adolescents no hauran de realitzar 3 o 4 declaracions, davant el forense, la policia, el fiscal... sinó que ara disposaran d'un espai amable on la declaració que hagin de fer la faran una sola vegada".


L'equipament, que tindrà forma de caseta modular, se situarà al solar municipal del carrer Sant Paulí de Nola del barri de la Bordeta, i es preveu que al ple ordinari del mes de febrer la Paeria aprovi la cessió d'aquest terreny a la Generalitat.


La construcció de l'equipament té un pressupost de 700.000 euros i es preveu que les obres s'iniciïn a principis del 2023 i que s'allarguin un màxim de 10 mesos.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward