El toc de queda serà l'única restricció per aturar la covid-19 que el Govern eliminarà aquest divendres

El toc de queda serà l'única restricció per aturar la covid-19 que el Govern eliminarà aquest divendres. La resta de mesures seguiran vigents com a mínim una setmana més.


El toc de queda s'aixecarà a partir de divendres, com va confirmar la Comissió Delegada per a la Covid-19 aquest dilluns. Per contra, el tancament de l'oci nocturn, la limitació de les reunions a 10 persones o les restriccions en els aforaments a l'interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura seguiran vigents.


Sobre aquesta qüestió, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, considera que el prudent és mantenir totes les mesures fins a tenir la certesa que s'ha arribat al pic de la sisena onada i la situació comenci a millorar. Tot i això, recorda que el comitè assessor no va recomanar el toc de queda, i per això veu "assumible" que es retiri a partir d'aquest divendres, segons ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.


D'altra banda, Trilla apunta que el problema que hi ha als hospitals és la manca de personal per les baixes per covid, especialment pel que fa a infermeres. Ha reconegut que això està complicant "molt" el dia a dia dels hospitals i centres sanitaris. Ha afegit també, però, que els estudiants dels darrers cursos que s'estan contractant estan ajudant molt, tot i que ha recordat que no poden fer totes les tasques. Per això ha insistit que falta personal i ha dit que la situació no es pot aguantar durant molt més temps.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward