Els vacunats contra la covid-19 no hauran de fer quarantena si són contacte estret d'un positiu

Finalment, els vacunats contra la covid-19 no hauran de fer quarantena si són contacte estret d'un positiu. Salut fa marxa enrere i seguirà la recomanació estatal sobre les quarantenes. Així doncs, les persones correctament vacunades no hauran de fer una quarantena si han estat contactes estrets d'una persona positiva de covid-19. En un comunicat, el Departament admet que el nou protocol estatal genera "importants dubtes sobre la seva aplicabilitat", però justifica que el seguirà per evitar "més desconcert" entre la ciutadania i els professionals sanitaris.


En el text, Salut recull que el canvi fet en el protocol per part del Ministeri de Sanitat estipula que les persones vacunades que siguin contacte estret d'un positiu amb la variant òmicron ja no han de fer quarantena però sí "limitar les seves activitats a les essencials, tot reduint al màxim les interaccions socials". Aquest canvi, remarca el Departament, "difereix" del criteri científic exposat anteriorment per la mateixa Comissió de Salut Pública, així com l'opinió de l'Agència de Salut Pública i les recomanacions del Comitè Científic Assessor del Departament. A més, la conselleria creu que genera "importants dubtes sobre la seva aplicabilitat", concretament en el cas de les persones que tenen feines amb una clara interacció social. Per tot plegat, Salut demana "rigor" a la Comissió de Salut Pública i sol·licita que exposi els criteris científics que han motivat el canvi.


Recordem que el passat divendres Salut va anunciar que tots els contactes estrets de positius haurien de fer quarantena a partir d'aquesta setmana encara que estiguessin vacunats. Aquest dimarts, però, la Comissió de Salut Pública va acordar que no fos així, i finalment aquesta serà la norma que s'aplicarà.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward