La Diputació de Lleida crearà un mapa interactiu del patrimoni arquitectònic i arqueològic de la demarcació al llarg de la història

La Diputació de Lleida crearà un mapa interactiu del patrimoni arquitectònic i arqueològic de la demarcació al llarg de la història. El projecte 'Patrimoni XXI' posarà el focus en el patrimoni fortificat i en la relació d'aquest amb les vies de comunicació, siguin naturals o creades per l'home.


La iniciativa tindrà dues línies d'actuació: Paisatge Fortificat i Territori Comunicat, i presentarà els primers resultats a finals de l'any 2022 amb un treball intensiu que s'haurà fet a la zona del Montsec o entorn del Monestir d'Avinganya. El diputat de Serveis Tècnics de l'ens, Marc Baró, apunta que "aquest mapa interactiu s'ha de poder convertir en una eina útil que potenciï la recerca, conservació i difusió del patrimoni". "Els investigadors i conservadors podran conèixer a través del mapa l'estat de conservació de les restes i quines dades ens han aportat en funció del que s'ha trobat, i les persones interessades en el turisme sostenible podran trobar i fins i tot generar rutes d'un alt interès paisatgístic i històric", explica.


La responsable de l'Àrea d'Arqueologia de la Diputació, Maria Pilar Vázquez, ha explicat que aquesta eina ha de servir per entrellaçar diferents capes d'informació amb un format dinàmic, de manera que permeti a l'usuari conèixer la història de les comarques de Lleida d'una manera lúdica. Per exemple, exposa que "per l'època ibèrica, introduirem el mapa d'extensió de la Ilergèsia o altres mapes que en l'alta edat mitjana ens marquin aquests territoris de frontera, el territori dels comtats catalans, els territoris de l'època andalusina, i com aquesta al llarg els segles va evolucionant".


La línia temporal del mapa anirà des de la prehistòria, l'any 1200 abans de la nostra era, fins a l'època contemporània, i més concretament fins després de la Guerra Civil.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward