Unió de Pagesos es mostra descontent amb la modificació de la Llei de la cadena alimentària

Unió de Pagesos es mostra descontent amb la modificació de la Llei de la cadena alimentària. El sindicat agrari assenyala que manté la inseguretat jurídica en els preus dels contractes agroalimentaris.


Unió de Pagesos que la modificació de la llei de la cadena alimentaria aprovada aquest dijous és contrària a la directiva europea sobre les pràctiques comercials deslleials en les relacions entre empreses a la cadena de subministrament agrari i alimentari, al deixar fora del seu àmbit d’aplicació segments de l’hoteleria, restauració i serveis d’allotjament, segments del cooperativisme i altres entitats associatives agràries.

Apunten que els canvis mantenen la inseguretat jurídica del sector en els preus dels constructes agroalimentaris.


Es tracta d’una crítica similar a la feta pel diputat lleidatà d’ERC Xavier Eritja, que ha apuntat s’ha posicionat en defensa del sector agroalimentari i ha titllat la modificació de la llei com acte de manca de valentia: "no només no resol els principals problemes que afecten la cadena alimentària, sinó que, en alguns casos, fins i tot deixa les baules més petites d’aquesta en una situació clara d'inseguretat jurídica i vulnerabilitat".


Eritja també ha lamentat la negativa per part del govern espanyol a incloure en la modificació de la llei l’esmena d’Esquerra que reclamava que, de manera periòdica, es procedís a la ‘publicació i difusió dels costos de producció mitjans dels aliments essencials.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward