L'Orvepard i Ipcena s'oposen a la ubicació proposada per la Paeria per fer la residència de gent gran per l'afectació a les cigonyes

L'associació de veïns de Pardinyes i les entitats ecologistes Ipcena i Trenca s'oposen a la nova ubicació proposada per la Paeria per fer la residència de gent gran per l'afectació a les cigonyes. L'Ajuntament de Lleida ha plantejat la possibilitat d'ubicar aquest equipament als terrenys de l'antic SENPA, on hi ha diversos nius d'aquestes aus.


Segons Ipcena, l'edifici del SENPA, ubicat al carrer de Xavier Puig Andreu, és la construcció que acull un major nombre d'aquests nius a Catalunya, amb 35. Per això, acusen la Paeria de "manca de sensibilitat ambiental" vers aquesta espècie protegida. A més, les entitats també afirmen que aquesta construcció hauria de formar part del catàleg de béns arquitectònics industrials de la ciutat i que caldria treballar per preservar-lo.


Per tot plegat, l'Orvepard, Ipcena i Trenca demanen a la Paeria que "respecti la ubicació que havia estat reservada per la residència i cerqui també el seu finançament", alhora que reclamen "que l'edifici de l'antiga SENPA s'inclogui al catàleg de béns a conservar, tant per la seva arquitectura industrial com pel valor ambiental únic que representa".La proposta alternativa per a la ubicació de la residència ha arribat després de l'oposició d'una part dels veïns del barri a l'alberg per a temporers projectat per la Paeria. Segons aquests veïns, representants per l'Orvepard i una plataforma ciutadana, rebutgen aquest equipament perquè està previst a l'espai on fa una dècada s'havia previst un centre per a la gent gran.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward