Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent al Pirineu i Prepirineu a partir de dijous

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya al Pirineu i Prepirineu a partir de dijous. S'esperen ratxes superiors als 90 km/h, sobretot a l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà la Cerdanya i el Ripollès.


A les cotes altes de muntanya, a causa de la previsió de nevades en alguna de les zones afectades pel vent, s'ocasionarà el fenomen del torb. De fet, Protecció Civil fa una crida a extremar la prudència en la mobilitat, però també en les activitats a l'aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques o arbres com també a les zones rurals.


Demana evitar aquestes zones arbrades mentre bufi el vent fort i recomana que les activitats previstes a l'exterior només es facin si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d'objectes que puguin produir danys.


També avisa que cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat de bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward