El conseller de Salut augura que queden "com a mínim" dues setmanes més de creixement de la covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, augura que queden "com a mínim" dues setmanes més de creixement de la covid. Així ho ha afirmat en el marc de la sessió de control del ple del Parlament. Tot i això, segons el conseller en aquesta onada hi ha menys afectació als hospitals i a les Unitats de Cures Intensives.


Pel que fa al rastreig de la nova variant, el conseller ha explicat que del total de PCR en un 20% es busca si hi ha òmicron. De cara als pròxims dies, Argimon diu que cal "reforçar" la vacunació i mantenir les mesures de prevenció.


Això quan el Departament de Salut ha declarat 22 ingressats més per covid-19 a Catalunya, amb 682 en total, i 4 crítics més a l'UCI, fins als 145. A Ponent els ingressats són 41 i 4 al Pirineu. En les darreres hores s'han notificat 12 noves morts i s'han detectat prop de 2.500 nous casos de covid, dels quals 201 a les comarques de la plana i 27 a les de muntanya.


En paral·lel, l'Rt es manté en 1,35 al conjunt de Catalunya i el risc de rebrot puja 10 punts i se situa en 335. A la regió sanitària de Lleida el risc de rebrot baixa 1 punt, fins a 491, i la velocitat de propagació baixa tres centèsimes, fins a 1,24. Pel que fa a l'Alt Pirineu i Aran, el risc de rebrot cau 17 punts, fins a 375, i la velocitat de propagació ho fa fins a 0,98.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward