L'Rt baixa una centèsima a Catalunya i se situa en l'1,54, mentre que el risc de rebrot puja 6 punts i ara és de 130

L'Rt baixa una centèsima a Catalunya i se situa en l'1,54, mentre que el risc de rebrot puja 6 punts i ara és de 130. A Ponent, la velocitat de propagació baixa 6 centèsimes, fins a 1,21, i el risc de rebrot ho fa 5 punts, fins a 208. Pel que fa al Pirineu, el risc de rebrot puja 9 punts, fins a 131, i la velocitat de propagació ho fa fins a 1,67.


Paral·lelament, el Departament de Salut ha declarat 6 hospitalitzats més a causa de la covid-19, amb 376 en total. D'aquests, 23 són a Ponent i 3 al Pirineu. També hi ha 2 crítics més a l'UCI, fins als 90. En paral·lel, s'han notificat 492 nous casos confirmats, dels quals 72 a Ponent i 6 al Pirineu. Unes xifres que segons Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Vall d'Hebron, són "preocupants", tal com deia en declaracions a Catalunya Ràdio.


En aquest sentit, el doctor Robert Güerri, cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar de Barcelona, afegia també que el que preocupa ara mateix als hospitals és que l'augment de casos de covid se sumin als de la grip. Aquest, diu, seria "el pitjor escenari per als hospitals" i "és un escenari possible".


També en aquest sentit, la investigadora del BIOCOMSC Clara Prats alerta que els no vacunats menors de 70 anys tenen deu cops més risc d'ingressar per covid que els vacunats. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha detallat que si hi ha un ingressat per cada 100.000 vacunats, n'hi ha 10 entre els no vacunats. També ha dit que entre els joves, per cada infecció entre els vacunats n'hi ha el doble entre els no vaccinats. Per això, els experts esperen que la vacunació ajudi a aturar una sisena onada.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward