Creix l'interès per Lleida com a destinació turística

Creix l'interès per Lleida com a destinació turística. El nombre de visitants atesos per l'oficina de Turisme de Lleida durant l'estiu supera en prop d'un 6% les xifres de l'any 2019, el darrer abans de la pandèmia.


Concretament, durant els mesos de juny a agost han passat més de 7.700 persones per l'oficina, i des de principis d'any en són prop de 18.000. També durant el pont del Pilar el nombre de visitants va créixer un 59% respecte de l'any passat i un 6% respecte de l'anterior. Unes xifres que, segons el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, són una mostra de la tasca feta per aquest organisme.


La majoria dels visitants arriben de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també de punts de l'estat espanyol com Madrid, la Comunitat Valenciana, el País Basc, Andalusia, Castella-Lleó i l'Aragó. També s'han detectat turistes francesos, tot i que encara a un ritme inferior a la resta.

A més, l'ocupació hotelera a la ciutat també està creixent des del mes de maig. La mitjana del 2021 se situa en el 68%, i és fins i tot superior a la de l'any 2019, que va ser del 66%. Per contra, les pernoctacions encara estan lluny de les d'abans de la pandèmia: entre el gener i l'agost del 2019 es xifraven en 241.000, mentre que aquest any en el mateix període se n'han registrat unes 134.000.


En aquesta línia, el president de Turisme de Lleida ha insistit en la importància del Pla Estratègic 2022-2025, que ha de ser el full de ruta per situar la ciutat com a pol d'atracció turística. Cerdà ha explicat que 9 empreses s'han presentat a la licitació del contracte.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward