Ferrocarrils de la Generalitat operarà el servei de Rodalies de Lleida a partir del 2024

Ferrocarrils de la Generalitat operarà el servei de Rodalies de Lleida a partir del 2024. La firma transformarà l'actual R12 en dues línies i duplicarà les freqüències.


El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha assegurat que la gestió de Rodalies de Lleida és "l'avançada" del model per a tot el país. Per tal de millorar el servei, el govern dividirà la línia en dues, que faran el servei Lleida-Cervera i Cervera-Manresa, i en duplicarà les freqüències, passant de 6 a 12.


Puigneró ha explicat que se substituiran els trens més antics i s'incorporaran quatre noves unitats, més "sostenibles" i amb serveis a bord, com connexió a Internet a través del wifi. El Govern treballa amb una previsió de més de 450.000 viatgers el 2026, xifra que representa un 55% de la demanda ferroviària respecte del 2018, les darreres dades anteriors a la pandèmia disponibles.


El vicepresident del Govern ha emplaçat el govern espanyol a concretar el "traspàs complet" de Rodalies i ha deixat clar que ho plantejarà en cada reunió bilateral amb l'executiu de Pedro Sánchez.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward