Des d'avui desapareixen la majoria de restriccions encara vigents per la pandèmia

Des d’aquest divendres desapareixen la majoria de restriccions encara vigents per la pandèmia. Entre altres, s’eliminen els aforaments a la restauració, la cultura, l'esport exterior, les universitats i els congressos. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l'eliminació d’aquestes mesures, que també inclouen la fi del límit màxim d'assistents a esdeveniments i el nombre màxim de comensals per taula a la restauració, així com la distància entre aquests. La resolució concreta que tampoc hi haurà limitacions horàries en el desenvolupament de les activitats. On sí es mantenen limitacions d'aforament és en equipaments esportius tancats, on serà del 80%, i a l'oci nocturn, del 70%. La resolució afirma que la situació epidemiològica actual permet fer un avançament "significatiu".


I quina és aquesta situació? Doncs, segons el Departament de Salut, hi ha un hospitalitzat més a causa de la covid-19, amb 338 en total. D’aquests, 16 són a Lleida, una xifra que creix considerablement, en 9 persones, després que ahir baixés en 10. També creixen els pacients ingressats al Pirineu, que passen de 0 a 2. Per contra, hi ha set crítics menys a l'UCI, amb 92 en total.


L'Rt puja dues centèsimes en les darreres hores i se situa en 0,80, mentre que el risc de rebrot segueix retrocedint fins a 40. A la plana de Lleida el risc de rebrot baixa a 79 i la velocitat de propagació a 0,82, mentre que al Pirineu el risc de rebrot baixa a 77 punts i la velocitat de propagació a 1,01. En paral·lel, s'han notificat 7 morts i 563 nous contagis, dels quals 31 a Ponent i 6 al Pirineu.


Pel que fa a la vacunació, un 73,3% de la població de Catalunya té la pauta completa i el 74,9% ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys, la que es pot vacunar, el 82,2% té la pauta completa, mentre que el 84% té almenys la primera dosi.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward