Els professionals de la salut mental reclamen més professionals per fer front a l'allau de peticions arran de la pandèmia

Els professionals de la salut mental reclamen més professionals per fer front a l'allau de peticions arran de la pandèmia. Recorden que en aquest àmbit, com en molts altres, la prevenció és més barata que la reacció.


Carme Mateu, coordinadora de l'Associació Salut Mental Ponent, destacava en una entrevista a UA1 Lleida Ràdio la necessitat d'augmentar els efectius per fer front a les peticions d'atenció dels últims mesos, ja que "s'ha incrementat tot moltíssim: problemes de salut mental, famílies que demanen més ajuda... però a nivell professional no s'han incrementat plantilles, i per tant ells estan sobresaturats i totes les demandes que es fan no reben gairebé resposta". Per això, demana "una inversió important" en l'àmbit de la salut mental. I és que, tal com ha posat de manifest Mateu, han crescut considerablement les demandes de suport i serveis que ha rebut l'associació. Unes peticions que ja hi eren abans de la pandèmia, però que ara s'han vist agreujades arran de "l'estat d'alarma, l'aïllament, el fet de perdre feines, el fet de perdre l'habitatge...".


Mateu explica que una persona amb problemes de salut mental que rep l'atenció d'un professional un cop a la setmana és algú que té moltes menys possibilitats d'acudir a urgències o serà ingressat. I això, afegeix, no només és millor per als pacients, sinó que des d'un punt de vista purament econòmic també és més barat per a les administracions.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward