Peces de ceràmica de fruita repartides per Lleida busquen reflexionar sobre el conflicte dels temporers

'El preu de la fuita', de Berni Puig, és una investigació artística que planteja un itinerari per punts de Ponent.

 

L’acull el Centre Històric de Lleida des d’aquest dimecres i neix d’un treball d’investigació artística de Berni Pugi al voltant del conflicte dels treballadors temporers de la fruita a les comarques de Ponent.


Amb aquest treball, Berni Puig ha volgut posar de manifest que la recol·lecció de la fruita a Lleida genera tensions, en especial en l'ecosistema laboral, social i mediambiental de les seves comarques. En aquest sentit, posa el focus a l'estiu passat, en plena pandèmia, quan Lleida va saltar als mitjans de comunicació a causa de la presència de centenars de persones vingudes per treballar a la fruita que van acabar dormint al carrer.


L'itinerari fa un repàs a diversos agents i elements que configuren l'ecosistema del conflicte al voltant de la fruita: el model d'explotació agrícola, la pagesia, els temporers, els activistes o les conseqüències socials de la problemàtica.


Cada punt de l'itinerari està acompanyat per un text i una gravació documental, amb entrevistes, captacions sonores i declaracions dels implicats. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward