Entra en vigor la limitació de reunions a 10 persones i el tancament d'establiments a dos quarts d'una de la matinada

Entra en vigor la limitació de reunions a 10 persones i el tancament d'establiments a dos quarts d'una de la matinada. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dijous les mesures, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi donés el vistiplau aquest dimecres.


Així doncs, els establiments públics i les activitats d'oci hauran de tancar de dos quarts d'una de la matinada a 6 del matí, amb un límit de 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals perquè puguin desallotjar el públic. Un dels sectors afectats per aquesta mesura és el de l'oci nocturn. En aquest sentit, el secretari general de la Federació d'Hostaleria a Lleida, Ramon Solsona, ha lamentat que no s'hagin escoltat algunes de les propostes fetes pel sector, com ara la de presentar un test d'antígens negatiu per accedir als locals d'oci i restauració, ja que creu que haguessin servit per evitar aquests tancaments.


També es limiten les reunions i trobades familiars i socials a un màxim de deu persones, tant en llocs públics com privats, excepte si són bombolles de convivència. Així mateix, es prohibeix menjar o beure en grup a l'espai públic. Aquestes mesures estaran vigents fins al 23 de juliol.


Paral·lelament, el Govern està a l'espera de rebre l'aval del TSJ a la petició del toc de queda nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis del país amb una alta incidència de Covid-19. En aquest sentit, des de Salut apunten que si la justícia no avala la mesura, s'haurà de "restringir en tot el possible" els punts on la interacció social té més risc.


Per la seva banda, el cap de l'oposició i dirigent del PSC, Salvador Illa, ha donat suport al toc de queda, ja que considera que està justificat. En una entrevista a la Cadena Ser, ha apuntat que així ho va traslladar al president, Pere Aragonès. D'altra banda, l'exministre de Sanitat també ha evitat valorar si el Govern ha anat massa ràpid en la desescalada tenint en compte la situació actual de la covid-19. Tot i això, ha afegit que, veient les xifres actuals, les coses s'haurien d'haver fet "amb més prudència".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward