La Generalitat prendrà noves mesures "per mitigar el nombre de contagis" de la Covid-19

El president del Govern, Pere Aragonès, ha explicat que el Govern prendrà "noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint. Les noves accions s'anunciaran aquest dilluns o dimarts

Segons Aragonès, el govern treballarà per fer un equilibri amb "la vida social, econòmica i emocional".


El president i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'han reunit aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge.


Aragonès ha alertat aquest diumenge que s'està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19, que s'han incrementat "de manera explosiva", i d'afectació hospitalària. "No estem en un moment bo", ha avisat. Ha destacat l'impacte en matèria hospitalària i d'ingressos i en menor mesura a les UCI.


El president ha apuntat que entre les persones ingressades també hi ha els que han rebut una dosi o la pauta completa de vacunació. "Ens hem de protegir malgrat estiguem vacunats per la nostra pròpia salut i per ajudar als professionals sanitaris del país".

Justament, sobre si hi ha persones amb dos pautes plenament vacunades amb infecció, Argimon ha dit que, per exemple, de les 115 persones que van ingressar ahir, gairebé 15 tenen la doble pauta.


En aquest context, el conseller Argimon també ha parlat d'un creixement molt explosiu i ràpid del contagi. El titular de Salut ha alertat que la variant Delta és la predominant i és molt més transmissible. "Sabem que tenim un canvi en el patró epidemiològic que en onades anteriors. Es dona en gent molt més jove, majoritàriament per la seva edat no vacunada i grups d'edat d'entre 40 i 49 anys, molts d'ells amb una dosi de la vacuna". Sobre la variant Delta, Argimon també ha explicat està per sobre del 60% a tot el territori.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward