La Paeria de Lleida i Ponent Coopera impulsen un projecte d'emprenedoria i autoocupació juvenil

La Paeria de Lleida i Ponent Coopera impulsen un projecte d'emprenedoria i autoocupació juvenil. Sota el nom "FEM COOP" es tracta d'una formació per a joves en creacions de cooperatives.


Marc Brugal, de Ponent Coopera, ha explicat que Fem coop vol dotar als joves de tots els coneixements necessaris per emprendre en l'àmbit cooperatiu: ""Fem Coop consta d’una formació pràctica adreçada a joves de 18 a 35 anys interessats/des a crear una cooperativa i de finançament en forma d’ajuts directes a aquelles cooperatives de nova creació que hi vulguin optar."


La formació doncs, serà de 9 sessions de dues hores que es realitzaran setmanalment a partir del dijous 15 d'abril de 2021. El curs el podran fer fins a 30 participants. L'objectiu final és que els joves coneguin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat i que detectin necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d'empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats.


El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, assenyala que es tracta d'una iniciativa molt necessària al territori, tenint en compte l'alta xifra d'atur juvenil que hi ha actualment: ""Fem Coop com un projecte prioritari per a la Paeria, una iniciativa pionera a la nostra ciutat molt necessària per al moment que estem vivint, amb una crisi que està afectant molt a la població jove, amb un atur juvenil del 40%".


Pel que fa al finançament, la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, destinarà 15.000 € del pressupost 2021, per cedir-los en forma d'ajuts a cooperatives que han iniciat la seva activitat econòmica a partir de l'1 de gener de 2020.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward