El Síndic de Greuges recomana revisar el model de funcionament de l'Aula de Teatre de Lleida i reparar les víctimes pels danys soferts

El Síndic de Greuges de Catalunya recomana revisar el model de funcionament de l'Aula de Teatre de Lleida i reparar les víctimes pels danys soferts. Així ho apunta l'informe elaborat arran de les denúncies sobre presumptes abusos sexuals a menors comesos per part del llavors director i professor de l'Aula i d'un altre docent.


El síndic demana a la Paeria que obri un expedient informatiu per determinar si l'entitat que gestiona l'Aula de Teatre ha incorregut en algun supòsit sancionable dins el plec de condicions del servei, i adoptar les mesures que escaigui. A més també demana que repari a les víctimes pels danys soferts i que garanteixi la supervisió periòdica del funcionament del centre. Està previst que en els propers dies el síndic es reuneixi amb el paer en cap per traslladar-li les seves conclusions.


En el seu informe, el síndic recorda que l'Ajuntament de Lleida és el responsable de l'aula, tot i que estigui gestionada per una associació privada. En aquest sentit, valora positivament el protocol d'actuació per prevenir les situacions d'abús sexual al centre que s'ha aprovat recentment, tot i que critica que l'Aula no disposés de cap normativa prèvia per protegir l'alumnat. També qüestiona que no s'actualitzessin els termes de la concessió i, en especial el que fa referència als drets dels infants i adolescents i la seva protecció de la violència.


A més, de resultes de l'informe, el síndic també demana al Departament d'Educació que incrementi la difusió i la visibilitat del protocol de maltractament en l'àmbit educatiu a la demarcació de Lleida. Alhora, reclama que s'estableixi una persona de referència a tots els centres educatius per a l'aplicació d'aquests protocols.


Pel que fa al Departament de Treball, el síndic reclama que faci seguiment de l'aplicació dels protocols de maltractament infantil establerts en els diferents àmbits per assegurar-ne el coneixement i l'efectivitat i que es promogui la formació de professionals i en aquesta matèria.


Tot plegat quan, aquest divendres, el col·lectiu Dones a Escena, que és qui va fer públics aquests abusos, ha convocat una concentració a les 7 del vespre a la plaça de la Paeria, sota el lema "La memòria no prescriu".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward