Nou pas per a la catedral de la Seu d'Urgell com a Patrimoni Mundial, que ha estat inclosa a les llistes indicatives de la UNESCO

Nou pas per a la candidatura de la catedral de la Seu d'Urgell com a Patrimoni Mundial, que ha estat inclosa a les llistes indicatives de la Unesco. Es tracta d'un projecte transnacional entre Andorra, la Seu d'Urgell i la localitat francesa de Foix que va néixer fa més de cinc anys.


A banda de la catedral de la Seu d'Urgell hi ha una dotzena de monuments més inclosos en la candidatura entre esglésies, jaciments i castells. Tots ells són testimonis materials de la construcció del coprincipat d'Andorra. Durant una visita institucional a l'Alt Urgell, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha lloat el "treball conjunt" fet pels tres països.


Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha definit el projecte com una "carrera de fons" i ha explicat que s'estan seguint tots els passos, amb la qual cosa creu que el procés per bastir la candidatura s'allargarà quatre o cinc anys.


Fàbrega també ha aprofitat la visita de la consellera per demanar l'ajuda del Departament de Cultura en el procés d'excavació i posterior museïtzació del jaciment arqueològic medieval descobert recentment al pati del Centre Cultural les Monges.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward