Maials acull un estudi per adaptar el cultiu de tòfona negra als canvis provocats per l’emergència climàtica

Maials acull un estudi per adaptar el cultiu de tòfona negra als canvis provocats per l’emergència climàtica. La recerca està desenvolupada pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i la Universitat de Lleida.


La recerca s’ha fet mesurant els efectes de l’aplicació de reg i tres tractaments d’encoixinats en una plantació experimental de tòfona amb alzina a Maials, un municipi situat per sota dels rangs d’aptitud de les zones productores del Prepirineu. L’experiment combina tòfona negra i tòfona d’estiu, dos dels fongs comestibles més apreciats a tot el món. Per dur a terme la recerca s’han aplicat tècniques com l’encoixinat de color blanc, que redueix l’escalfament i manté la humitat del sòl, i el reg, que n’augmenta la disponibilitat d’aigua.


L'estudi conclou que es necessiten més estudis a llarg termini per avaluar els efectes de diferents materials d'encoixinat en la producció de tòfones. També recomana seguir investigant per comprovar si altres factors, com les espècies microbianes específiques de cada zona, poden contribuir al creixement de l'arbre hoste. La recerca s'ha publicat a la revista científica 'Mycorrhiza'. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward