Lleida implementarà la 'zona 30' al conjunt de la ciutat aquest divendres

Lleida implementarà la 'zona 30' al conjunt de la ciutat aquest divendres. Això suposarà limitar la velocitat dels vehicles a 30 quilòmetres per hora a la majoria de vies de la ciutat. L'única excepció seran els carrers amb dos o més carrils per sentit, que mantindran la velocitat de 50 quilòmetres per hora.


L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que els hagués agradat implementar abans aquesta mesura, però que el procés ha estat lent. També ha assegurat que s'ha posat en marxa gairebé sense oposició, ja que la modificació de l'ordenança de circulació no ha rebut "cap al·legació" durant el període d'exposició pública, el qual, apunta "és significatiu, ja que vol dir que aquest canvi neix amb un grau de consens elevat, i un gran d'oposició o escepticisme, si més no que s'hagi manifestat, molt baix o inexistent". 


Aquesta modificació afectarà a més de 1.100 vies, que suposa el 87% dels carrers de la ciutat. Per tal d'informar-ne a la ciutadania s'instal·laran una setantena de cartells a les entrades de la capital del Segrià, i també s'indicarà aquelles vies on segueix vigent la velocitat de 50 quilòmetres per hora. El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, aclaria que "amb caràcter general, si un carrer té un vial per cadascun dels sentits, aquesta serà automàticament una zona 30, i per tant no hi haurà una senyalització expressa, sinó que se senyalitzaran aquells que tindran una velocitat de 50 km/h màxim". 


Aquest canvi implicarà també que els patinets elèctrics podran circular per la calçada i per tant, afegeix Postius, això vol dir que els conductors de vehicles, bicicletes i patinets hauran de conviure.

Durant el primer mes d'entrada en vigor de la mesura, la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics faran una tasca pedagògica, informant els usuaris que la infringeixin, i l'acció sancionadora no començarà fins al 30 de novembre.
Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward