Primer dia de confinament perimetral de l'Aragó amb controls policials a les entrades de municipis fronterers amb Catalunya

Primer dia de confinament perimetral de l'Aragó amb controls policials a les entrades de municipis fronterers amb Catalunya, com ara Mequinensa. També s'han vist bars buits a la Franja, on aquests dies alguns veïns de municipis lleidatans s'hi desplaçaven a fer el cafè.


La Guàrdia Civil ha muntat dispositius mòbils en diversos punts de la Franja per controlar els desplaçaments. Els bars i restaurants han notat aquesta restricció de la mobilitat, tal com explica l'Alberto Villasboa, treballador d'un bar de Mequinensa, que apuntava que els clients lleidatans de les darreres setmanes ja no hi han anat avui. 


Per contra, els alcaldes dels municipis fronterers del Baix Segre celebren aquest tancament. És el cas de l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, que considera que "és una mesura totalment beneficiosa pels nostres veïns, perquè d'aquesta mesura evitem desplaçaments innecessaris a Aragó". A més, apunta que "continuem demanant l'obertura de bars i restaurants, pel que implica no només pels restauradors, sinó també per la gent del poble, ja que a nivell social es necessita". Pujol recorda en aquest sentit que les dades en molts municipis del país, com ara Aitona, estan més controlades que a la resta de Catalunya. Per aquest motiu, demana també el confinament perimetral dels municipis, com han fet a l'Aragó.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward